Udepils (single)
Elektronisk Presse Kit (EPK)

Visesanger Terje Ellefsen er tilbake med sin andre single - en hyllest til sol, sommer og udepils! I likhet med resten av det kommende albumet "Spellefsen", er singelen spilt inn hos produsent Arne Kjelsrud Mathisen (Heroes & Zeros, I was a king) på Nygrenda Vev & Dur i Grimstad.

Ellefsen og hans kumpaner blander tradisjonelle viseelementer med litt smud tropisk perkusjon, folkelig fele, tostemt plystring og solvarme harmonier. Produsent Mathisen og fiolinist Marin Stallemo Bakke (Susie & the Spuds) gir låta det lille ekstra med sine bidrag. Mange vil nok kjenne seg igjen i sangens tematikk: den gode følelsen av å få noe man har ventet lenge på, og ikke minst avgjørelsen om å senke skuldrene og bare kose seg.

Klikk her for å lytte på singelen

Klikk her for å laste ned cover art, pressebilder, mp3 og wav


Komponist/tekstforfatter: Terje Ellefsen
Produksjon: Arne Kjelsrud Mathisen
Kassegitar, kontrabass, piano, congas, stortromme, vokal: Terje Ellefsen
Trommer, perkusjon, plystring, kor: Arne Kjelsrud Mathisen
Fiolin: Marin Stallemo Bakke

Innspilling & mix: Arne Kjelsrud Mathisen
Mastering: Anders Bjelland

Terje Ellefsen er en visesanger, musiker og låtskriver som vokste opp i et musikalsk hjem - og holdt seg derfor unna musikk lenge. Fra sin spede begynnelse som funkbassist på gutterommet har han etterhvert spilt musikk i en rekke sjangre og sammensetninger, og har alltid likt å skape musikk vel så mye som å fremføre den.

Mest kjent er han kanskje som kontrabassist og låtskriver i americana/folkrockbandet Susie & the Spuds, men han skrev og fremførte viser flere år før han var med å stifte det bandet.

Undergrunnsvisene har kun blitt fremført noen få ganger årlig siden begynnelsen, gjerne i samspill med én eller flere musikantvenner. Ti år med hjemmesnekra viser i skisseform har gjennom lekent studioarbeid vokst til noe større. Det er akustisk, det er elektrisk; det er nært og vart - og stort og bombastisk.

Ellefsen synger på sin innfødte lillesandsdialekt, men har ikke laget et klassisk sørlandsvisealbum. Låtene spenner fra protestviser til musikalske gledeserklæringer; en rekke observasjoner av samtiden, og en dose fantasi.

Med seg på laget har han god hjelp av produsent Arne Kjelsrud Mathisen (trommer, tangenter, plystring og kor), Kjetil Grande (elgitar), Tor Grunde Simonsen (blås) og Marin Stallemo Bakke (fele).

Debutalbumet "Spellefsen" er spilt inn på Nygrenda Vev & Dur i Grimstad, og slippes høsten 2019 på Arcane Collective Recordings.Terje Ellefsen
Sypressgata 2
4790 Lillesand
(+47) 90 72 62 48
terje@arcane-collective.no
Facebook

Label: Arcane Collective Recordings
Distributør: Musikkoperatørene
Association: TONO